Behandling af generne ved overgangsalderen

Kvinde i overgangsalderen med hedetur

Det er ikke alle kvinder, der bliver ramt af gener ved overgangsalderen, men det gør langt de fleste. Generne kan variere meget fra person til person, og nogle gange kan billedet af generne blive en smule mudret, fordi nogle af kroppens funktioner påvirker andre, og så er det måske kun den ene del, man lægger mærke til.

Eksempelvis er det naturligt at få hedeture og svedeture i overgangsalderen, og det kan være med til at give dårlig søvn. Når man ikke sover godt, har man ikke så meget overskud i hverdagen, og hvis man lægger mærke til, at man ikke har så meget overskud, kan det hænge sammen med mange forskellige ting. Måske har man ikke bidt mærke i, at man tit får det varmt om natten – man sover jo også.

På den måde kan det nogle gange være svært at sætte fingeren på symptomernes egentlige årsag, men det lykkes nu oftest vores dygtige lægestab at lokalisere årsagen til problemerne.

Skal man behandle overgangsalderen?

Overgangsalderen og menopausen er helt naturligt, så det er også naturligt nok at spørge, om hvorvidt man overhovedet bør behandle generne ved overgangsalderen. Det er ikke helt så simpelt som et ja eller et nej.

Som udgangspunkt skal man behandle mennesker så lidt som muligt, når det kommer til medicinforbruget. Det gælder også generne ved overgangsalderen. Så i første omgang er svaret nej, det er ikke nødvendigt at behandle generne, der kommer med klimakteriet.

Det er dog ikke et helt fyldestgørende svar, for nogle vil som nævnt i begyndelsen af teksten være hårdere ramt end andre. Det springende punkt er, hvor meget man er generet af effekterne ved overgangsalderen.

Betyder generne, at man mister livskvalitet, er det en god idé at gå til lægen, som kan hjælpe med at finde en måde at behandle generne på.

Behandling er ofte hormoner

Mange gange vil man behandle generne ved overgangsalderen ved at tilføre kroppen den mængde østrogen, som kroppen ikke længere producerer. Østrogen er et hormon, og hormoner er med til at regulere rigtig mange af de processer, der sker inde i kroppen.

Når kroppen så begynder at skrue ned for østrogenproduktionen, ændrer kroppens funktioner sig, indtil der er etableret en ny balance, men indtil det sker, kan man altså tilføre kroppen østrogen på en anden måde.

Helt præcist hvordan det skal gøres, og om der skal følge andre stoffer med østrogenet, kommer an på flere forskellige ting, og derfor skal din læge ind over en eventuel østrogenbehandling.

Nogle ting kan man heldigvis behandle lokalt, så man ikke behøver udsætte hele kroppen for presset fra de ekstra hormoner. Der kan nemlig være en del bivirkninger med en østrogenbehandling, som blandt andet tæller øget risiko for forskellige typer kræft og blodpropper.

Femarelle er et alternativ

Ønsker man en alternativ behandling til hormonerne, som ikke har samme bivirkninger, kan man kigge mod produktet Femarelle. Det aktive stof i Femarelle hedder DT56a, og det er patenteret, så det kun kan fås i Femarelles produkter.