Alle kvinder kommer i overgangsalderen, men det er forskelligt, hvordan vi kvinder oplever overgangsalderen, og i hvor høj grad vi mærker til den.

Overgangsalderen er perioden omkring den sidste menstruation. Det er det tidspunkt i en kvindes liv, hvor hun stopper med at menstruere (menopause), og hvor hun kan opleve forskellige forandringer og symptomer i forbindelse hermed.

Typiske symptomer hos kvinder i overgangsalderen

Kvinder får deres sidste menstruation i 45-55 års-alderen, og overgangsalderen starter typisk nogle år før den sidste menstruation. Når en kvinde nærmer sig den sidste menstruation, kan der opstå forandringer og symptomer, fordi æggestokkene stopper med at danne østrogen.

Disse symptomer kan være:

Blødningsforstyrrelser

Kvinder i overgangsalderen kan opleve blødningsforstyrrelser eller blødninger, hvor der skiftevis forekommer perioder med hyppige og uregelmæssige menstruationer og perioder med en normal menstruationscyklus. Frem mod menopausen bliver blødningerne dog sjældnere og aftager i mængde.

Hedeture, svedtendens og forstyrret nattesøvn

Når man som kvinde når overgangsalderen, bliver der mindre og mindre af østrogen i kroppen. Med den faldende østrogen bliver man også mere følsom over for varme, og man kan derfor risikere at få hedeture. Bare en lille stigning i temperaturen kan gøre, at kroppen vil forsøge at komme af med varmen, hvilket giver hedeture.

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor mange hedeture man får. Hos nogen kvinder kan der også forekomme øget svedtendens i overgangsalderen, så man foruden at få hedeture også sveder rigtig meget. Hedeture forekommer typisk om natten, og derfor kan man også i høj grad få forstyrret sin nattesøvn, fordi man får hedeture med uro og hjertebanken.

Vaginal tørhed

Når overgangsalderen banker på døren, kan man desuden opleve slimhindeforandringer og vaginal tørhed. Når østrogenet i kroppen falder og forsvinder, kan man få tørre og følsomme slimhinder i skeden, hvilket kan være problematisk i forbindelse med sex.

Nogle andre typiske symptomer, som kvinder kan opleve i forbindelse med overgangsalderen og menopause er:

  • Svimmelhed og hovedpine
  • Humørsvingninger
  • Nedsat sexlyst
  • Lavt energiniveau
  • Vægtøgning

De fleste kvinder får symptomer, når overgangsalderen nærmer sig, men ved nogen kan overgangsalderen og de forandringer der følger være så generende, at de kan føle et behov for behandling.

Behandling – Det kan du gøre for at dulme symptomerne

Er du en af dem, der er generet af menopausen og overgangsalderens følgesymptomer er der dog heldigvis råd at hente. På apoteket kan du finde alverdens kosttilskud, tabletter, cremer og andre produkter, der kan hjælpe mod alle de forskellige symptomer, man som kvinde oplever, når man kommer i overgangsalderen.

et online apotek har du desuden mulighed for helt privat at købe de produkter, der kan hjælpe dig igennem overgangsalderen, uden at du skal stå til regnskab overfor farmaceuterne bag kassen og andre nysgerrige blikke på apoteket.

Er du en kvinde i overgangsalderen, der oplever symptomer og forandringer i en sådan grad, at det er generende for dig og din hverdag, kan det være en løsning med kosttilskud.

Femarelle Recharge kapsler er et kosttilskud til kvinder, der er i overgangsalderen, og som oplever hedeture, humørsvingninger, nedsat sexlyst og forstyrret nattesøvn. Ved at tage en kapsel morgen og aften, kan du komme lettere igennem overgangsalderen og glæde dig over, at der findes produkter, der kan hjælpe dig med at dulme symptomerne, så du kan nyde overgangsalderen og ældes med ynde.