Når du nærmer dig de 50+ som kvinde, vil du højest sandsynligt begynde at opleve de første tegn på overgangsalderen, også kaldet menopausen.

Overgangsalderen kan være en hård periode, fordi kroppen går igennem en masse forandringer, som hverken du eller din krop er vant til. Der sker et drastisk fald af det kvindelige kønshormon, østrogen, og det er disse hormonforandringer som er skyld i dine gener.

Det kan hurtigt blive opslidende at blive vækket af svedeture om natten eller døje med søvnløshed eller hovedpine. Heldigvis findes der flere måder, hvorpå du kan gøre din overgangsalder så behagelig som overhovedet muligt.

Sådan forbedrer du din søvn

Søvnen kan nemt blive påvirket af at komme i overgangsalderen. Du har måske svært ved at sove eller svært ved at falde i søvn. I mange tilfælde kan det skyldes de natlige svede- og hedeture samt hormonforandringerne i kroppen. Her er det vigtigt, at du prøver at gøre dit soveværelse så mørkt og køligt som muligt, så du kan forsøge at undgå hedeturene så vidt muligt. Du kan også vælge at meditere lidt inden sengetid, så din krop falder til ro, og du fokuserer på noget andet, og kan blive træt.

Sidst, men ikke mindst kan du også prøve dig med et kosttilskud indeholdende baldrian, som f.eks. kosttilskuddet fra Drogens Vital. Det indeholder både baldrian- og citronmelissekstrakt som skulle hjælpe til at forbedre din søvn.

Sådan mindsker du hedeturene

Hedeturene kan, som nævnt, være ganske belastende. Især hvis de holder dig vågen om natten. Du bør være opmærksom på, om dine hedeture bliver udløst af bestemte fødevarer. Hvis de gør det, så er det en god idé at skære de fødevarer ud af din kost. Det kan eks. være alkohol, kaffe eller krydret mad.

Du kan selvfølgelig også vælge at prøve dig frem med et andet kosttilskud fra Drogens vital. Det er et kosttilskud med rødkløver som kan afhjælpe dig med hedeturene.

Motion har desuden også en gavnlig effekt på hedeturene. Det skyldes, at din kropstemperatur øges, når du motionerer og ved regelmæssig motion, får du trænet og vænnet kroppen til at skille sig af med varmen fra hedeturene.

Slip af med hovedpinen

Mange kvinder oplever også hovedpine, når de er kommet i overgangsalderen. Det kan være rigtig træls, men du skal blot huske at få nok med væske i løbet af dagen. Det er nemlig ofte derfor, at du kan opleve hovedpine. Endvidere kan motion måske også hjælpe dig i form af en lille gåtur.

Sund kost kan hjælpe

Hvis du sørger for at spise sundt og varieret, vil du kunne komme langt ift. at mindske dine symptomer og gener. En hormonvenlig og varieret kost bestående af bl.a. grøntsager, frugt, fuldkorn og gode fedtsyrer er essentielle for dig, hvis du vil gøre din overgangsalder så behagelig som muligt. Dertil skal du også sørge for at få nok med D-vitamin og kalk, da dette er noget din krop får betydeligt mindre af, så snart du rammer overgangsalderen.

Hormonbehandling kan være vejen

Hvis du er meget påvirket af dine symptomer, og slet ikke kan sove pga. dem, så kan en mulighed være hormonbehandling. Med en hormonbehandling forsvinder dine gener med svedeturene, men det er altid en god idé at snakke med lægen, inden du beslutter dig for noget. På den måde sikrer du dig, at du gør det rigtige for netop din krop.