Når vi kommer i overgangsalderen, sker der en masse hormonelle forandringer i vores krop. Vores østrogenniveau falder, og det påvirker hormonbalancen i huden, som derved kan give en masse hudforandringer.

Du kan derfor opleve, at din huds tilstand ikke vil være, som den var tidligere, og du skal derfor være mere opmærksom, når du skal vælge din hudplejerutine og særligt din solcreme. Her kan du læse mere om, hvilken type solcreme du bør gå efter alt afhængig af din hudtype.

Solcreme til ansigtet og kroppen – hvad er forskellen?

Du har sikkert set, at der de sidste mange år er blevet produceret rigtig mange forskellige solcremer til både ansigtet og kroppen. Mange vil måske mene, at de sagtens kan bruge den solcreme, de bruger på kroppen til deres ansigt også. I realiteten kunne du sikkert også godt gøre dette, da solbeskyttelsen er den samme, uanset om vi snakker solcreme til ansigt eller krop.

Der er dog en klar årsag til, at der er lavet så mange forskellige typer af solcremer til ansigtet. Det er bl.a., fordi huden i ansigtet er tyndere og mere sensitiv end huden på resten af kroppen. Derfor er det en god idé at benytte en særskilt solcreme til dit ansigt og en til din krop. Ofte vil huden i ansigtet have brug for mere intensiv pleje og/eller fugt, hvorfor det er endnu vigtigere, at du finder den rette solcreme til din hud.

Solcreme efter hudtype

De fleste solcremer til ansigtet er for det meste lette i konsistensen, og du kan derfor sagtens nøjes med at bruge solcremen som dagcreme, medmindre du døjer med meget tør hud. Her kan det være nødvendigt for dig at benytte et fugtgivende serum eller en dagcreme under solcremen.

Tør hud

Er din hud blevet tør grundet de mange hormonelle forandringer i kroppen, er det vigtigt, at din solcreme giver dig en masse fugt. Du bør gå efter en solcreme med en masse fugtigvende ingredienser som eks. hyaluronsyre, glycerin, olier eller sheasmør.

Her kan du vælge at tage et kig på det danske mærke Rudolph Care. Det danske mærke Rudolph Care producerer solcremer, som både er svanemærket og ecocert mærket. Mange af deres solcremer til ansigtet er produceret med milde og fugtgivende ingredienser som eks. glycerin, der kan give huden fugt, alt imens cremen beskytter mod solen.

I deres solcremesortiment finder du desuden flere forskellige solcremer, sollotions og sololier til både ansigt og krop, så du kan finde en, der passer til din hud.

Fedtet og/eller uren hud

Selvom mange oplever, at deres hud bliver mere tør, når de rammer overgangsalderen, er der nogle som vil opleve, at deres hud bliver mere fedtet. De kan opleve bumser og uren hud som følge af den hormonelle ubalance, der er i kroppen. Hvis du døjer med fedtet hud i overgangsalderen, er det vigtigt, at din solcreme ikke fedter din hud.

Undgå solcremer som indeholder olier, da disse blot tilstopper dine porer, og kan være skyld i endnu mere fedtet hud og bumser. Der findes flere forskellige typer solcremer, som har en matterende effekt, og som dermed kan fjerne synligheden af en skinnende hud, når den er påført.

Pigmentforandringer

Hvis du allerede har pigmentforandringer i ansigtet eller på kroppen, vil du nok gerne undgå, at du får flere. Selvom der ikke er meget at gøre ved de eksisterende pletter, kan du sørge for at forebygge nye ved at bruge en god solcreme, som beskytter mod både UVA og UVB. Disse solcremer kaldes også for bredspektret solcremer.

Vælg en solcreme med så høj en faktor som muligt, og sørg for, at du bruger rigeligt på kroppen og i ansigtet. På den måde er du med til at forebygge fremkomsten af nye pigmentforandringer. Er du meget plaget af farveforskelle i ansigtet, kan du evt. vælge en solcreme med lidt farve i, så du udjævner hudtonen og gør den mere ensartet.