Alle kvinder kommer på et tidspunkt i deres liv i overgangsalderen. De fleste kvinder rammer overgangsalderen i alderen 47-55 år. Nogle kvinder oplever store gener, når de når overgangsalderen, mens andre kvinder kun oplever få eller ingen gener.

Er du en af dem, der oplever mange gener, kan overgangsalderen være en rigtig ubehagelig periode i dit liv, som du måske bare gerne vil have overstået hurtigst muligt. Heldigvis findes der midler, der kan gøre overgangsalderen nemmere at komme igennem, og de findes alle på et apotek online.

På den måde slipper du for at blive pinligt berørt over at skulle handle ind til dit underliv på et fysisk apotek, men kan sidde derhjemme helt anonymt og købe de produkter, du har brug for.

Herunder kan du læse om nogle af de produkter, du kan bruge for at komme lidt lettere igennem overgangsalderen.

Test dig selv

I nogle tilfælde kan man opleve at få symptomer, der minder om menopause, men som ikke med sikkerhed kan siges at være menopausesymptomer.

Hvis du oplever symptomer på menopause, men ikke er helt sikker på, at de gener og symptomer du oplever, rent faktisk skyldes menopause, kan du vælge at tage en test. Testen kan påvise, om der er et forhøjet indhold af follikestimulerende hormon (FSH) i din urin, hvilket er et tegn på, at du er kommet i overgangsalderen.

Med denne test kan du få vished om, hvorvidt du er kommet i overgangsalderen, hvis du er i tvivl. Testen er desuden en selv-test, som du nemt kan udføre i ro og mag derhjemme.

overgangsalder

Supplér din kost med kosttilskud

Der findes en lang række kosttilskud på markedet – også kosttilskud der er lavet specielt til kvinder i overgangsalderen. Disse kosttilskud hjælper dig med at opretholde en behageligere overgangsalder, og hjælper dig med at mindske de gener du kan opleve i forbindelse med din overgangsalder som; hedeture, humørsvingninger, nattesved og rastløshed.

Der findes mange forskellige kosttilskud med mange forskellige vitaminer og naturlægemidler på markedet, så du kan finde lige netop det produkt, der passer til dit behov. Et af de mere populære mærker, er femarelle, som er et hormonfrit kosttilskud til kvinder, før, under og efter overgangsalderen. Med disse kosttilskud kan du mindske menopause-symptomerne både før, under og efter du er i menopausen.

Vaginal tørhed – nej tak

Idet østrogenniveauet i kroppen falder, er der mange kvinder der oplever at få slimhindeforandringer og vaginal tørhed. Slimhinderne bliver tyndere, tørre og mere følsomme, og det kan give smerter i forbindelse med sex.

For at mindske vaginal tørhed i forbindelse med østrogenmangel, kan du vælge at benytte vaginalcreme eller vagitorier. Vaginalcreme eller vagitorier indeholder det naturlige østrogen estriol, der virker mod tørre slimhinder og tørhed i skeden i eller efter overgangsalderen.

Ønsker du ikke behandling med disse håndkøbslægemidler, kan du i stedet eller som supplement benytte dig af intimgel. Intimgel lindrer vaginal tørhed og kan bruges i intimområdet til at tilføre fugt, lindre irriteret hud, kløe og revner, men kan også bruges som glidecreme ved samleje. Du kan naturligvis også vælge bare at bruge almindelig glidecreme i forbindelse med samleje.

 

Disse ovenstående produkter kan være gode at have hånden, hvis du er plaget af din overgangsalder. Det gode er, at du ikke behøver at tage turen ned til det fysiske apotek, men kan sidde derhjemme og bestille det fra et apotek online lige til din dør.