Når kvinder når overgangsalderen, er der mange ting, der ændrer sig. I takt med at hormonbalancen ændrer sig, og østrogenniveauet falder, sker der ændringer i kvindekroppen, der blandt andet giver mange kvinder nattesved, hedeture og humørsvingninger.

Men hormonforandringerne påvirker ikke kun din krop indefra, den påvirker også din hud. Din hud forandrer sig med alderen, og moden hud kræver en anden pleje end yngre hud. Med de forandringer, som kroppen gennemgår i overgangsalderen, kan det samtidig også være nødvendigt at udskifte nogle af hudplejeprodukterne og give din hud lidt ekstra pleje.

Mindre elasticitet i huden

I takt med at østrogenniveauet og progesteronniveauet falder, sker der forandringer i huden. Nogle af de forandringer kommer til udtryk ved at produktionen af kollagen i huden falder. Det betyder, at huden mister sin elasticitet og bliver mere slap, hvilket giver flere linjer og rynker. Det kan derfor være en god idé at investere i nogle anti-age cremer, der kan stimulere kollagen-produktionen, og som kan mindske de synlige linjer og rynker.

Tør hud

I overgangsalderen bliver huden samtidig mere tynd, sart og tør. Tør hud opstår, fordi huden ikke producerer tilstrækkeligt med fedtsyre og talg, hvilket gør, at huden ikke længere er beskyttet optimalt. Det er derfor også nødvendigt at give din hud masser af fugtpleje for at opretholde fugtniveauet i huden og for at beskytte huden.

Fedtet og uren hud

Omvendt oplever nogle kvinder i forbindelse med overgangsalderen, at huden bliver fedtet, og at urenheder opstår. På grund af ændringer i hormonniveauet og hormonforandringer kan du risikere at få uren hud og bumser i overgangsalderen. I modsætning til, hvis du har tør hud, er det her vigtigt at benytte produkter, der nedsætter produktionen af fedtstof, og som behandler og bekæmper uren hud.

problemhud

Pigmentforandringer og mørke pigmentpletter

Endelig er der også mange kvinder, der oplever pigmentforandringer og får synlige pigmentpletter, når de kommer i overgangsalderen. De mørke pigmentpletter opstår med alderen og skyldes hormonforandringerne og solskader, som man har fået igennem årene. Pigmentpletter kan behandles med produkter, der hjælper med at gøre huden lysere, og som kan udjævne farveforskelle i huden.

Brug Beauté Pacifique til moden hud i overgangsalderen

Uanset hvilke hudforandringer du oplever i overgangsalderen, kan du finde hjælp til dit hudproblem hos Beauté Pacifique. Beauté Pacifique er et dansk hudplejemærke – selvom navnet lyder fransk – der er blevet populært på grund af deres anti-age produkter.

Hos Beauté Pacifique findes der nemlig mange forskellige anti-age produkter til forskellige hudtyper og hudproblemer. Har du mistet elasticiteten i huden, kan du finde anti-age produkter, der stimulerer dannelsen af kollagen, modvirker rynker og giver en fastere hud.

Er dit problem tør hud eller fedtet og uren hud, kan du både finde anti-age produkter, der tilfører fugt til huden og anti-age produkter, der nedsætter produktionen af fedtstof i huden og behandler og forebygger uren hud.

Har du problemer med pigmentforandringer, kan du også finde en creme, der kan hjælpe med dette og lysne og udjævne farveforskelle i huden.

I overgangsalderen har din hud brug for en særlig, men ofte også anderledes pleje, end hvad du måske tidligere har brugt. Der kan Beauté Pacifique være en god løsning, uanset hvilke hudproblemer dine hormonforandringer har givet dig.